Mallorcai vendéglátás – milyenek az ételek?

étel

Mielőtt külföldre utazik az ember, az egyik dolog, amit érdemes előre megvizsgálni, hogy milyenek a helyi ételek. Talán nem fogok újdonságot mondani vele, Mallorcán a legtöbb étel a tenger gyümölcseiből készül.

Ha valami különleges specialításra vágy, akkor a languszta bográcsot feltétlenül kóstold meg. A legtöbb étkezdében elérhető és biztosan elnyeri majd a tetszésedet.

A mallorcaiak rizses húsa az úgynevezett paella. Természetesen ebből sem maradhat ki a hal, ha úgy kívánjuk, de persze kérheted csirkével, báránnyal vagy egyéb hússal is. További különbség az általunk ismert rizses hústól talán a fűszerezés. A borsó mellett articsókát és sáfrányt is használnak, a bors pedig enyhén csípőssé teszi az ételt.
paella

Ha kicsit felöntöttél a garatra vagy annyira éhes vagy, hogy úgy érzed, rögtön enned kell valamit, akkor a tapas kiváló választás. Szinte bárhol hozzájutsz és nagyon laktató. Éppen ezért szokták italok mellé felszolgálni. A története is az italozáshoz vezethető vissza, borok mellé kiváló rágcsálnivalóként szolgál. Az alapanyaga bármi lehet és természetesen rákból és különböző halakból készült verziója sem marad el.

Végül, ha valami ismertebb ízre vágysz, akkor az étlapokon biztosan megtalálod a tortilla-t. A burgonyás, hagymás ételkülönlegesség biztosan le fog venni a lábadról.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*